Ook Buurtbuslijn 516, die start vanaf het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand, en via de JUMBO Pleiaden, Martenshoek, Foxhol, Kolham , Scharmer en als eindbestemming vv Harkstede heeft, is ook op maandag 17 januari weer gaan rijden. Door het plaatsen van kuchschermen, dakventilatie en HEPA-filters en de installatie van pinapparatuur voldoen de bussen nu aan alle richtlijnen. Sinds 19 april rijdt Buurtbuslijn 516 tussen het Medisch Centrum in Hoogezand en Harkstede, met haltes bij winkelcentra De Hooge Meeren en Martenshoek, weer 6 dagen per week. Het is niet meer mogelijk om contant te betalen voor de rit, dit kan enkel nog via de pin worden voldaan. Buurtbus 516 is voor inwoners van met name Harkstede, Scharmer en Kolham dé mogelijkheid om op een eenvoudige, betaalbare manier binnen de gemeente Midden-Groningen te reizen.
Meer informatie is te vinden op www.stadsvervoerhs.nl

Door het coronavirus was Stichting Stadsvervoer HS genoodzaakt de activiteiten tijdelijk te staken.
Zaterdag 14 december is het officiële startsein gegeven voor de nieuwe buslijn 516 van Hoogezand met als eindbestemming Harkstede. Dit als gevolg van het opheffen van lijn 44 van Qbuzz, de lijn Harkstede-Vries, via onder meer Scharmer en Kolham per 16 december jl. De nieuwe lijn 516 wordt verzorgd door Stichting Stadsvervoer HS. Zij doet dit met een kleine, comfortabele en goed toegankelijke 8 personenauto. Deze
stadsbus wordt gereden door vrijwilligers. De nieuwe buurtbus lijn 516 rijdt zes dagen per week (niet op zondag) vanuit Harkstede via Scharmer en Kolham naar de eindbestemming het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand.
De ritprijzen, dienstregelingen en meer info kunt u vinden op de website www.stadsvervoerhs.nl.
Voor de nieuwe dienstregeling is de stichting dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers,
die het leuk vinden om op de 8 persoons stadsbus te rijden, met mensen om te gaan en service te verlenen. Een rijbewijs B is voldoende.

Het profiel voor een vrijwillige chauffeur:

  • je bent in bezit van rijbewijs B
  • je kunt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen. De kosten worden vergoed
  • je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar
  • je bent minstens 3-4 uur actief als chauffeur op de bus
  • je bent bereid tot een medische keuring. Connexxion vergoedt de kosten

Belangstellenden kunnen bellen met de heer Lucas Venema, tel. (06) 23904204.